Kajaani en omgeving
Door: gerdaenhenk
01 Juli 2010 | Finland, Kajaani
Het begint vandaag met bewolking en het is een beetje benauwd. Zal nog wel een buitje geven vandaag. Omdat we zekerheid hebben van internet vandaag maar voor de komende dagen overnachtingen geregeld. In het noorden zijn die niet dik gezaaid. Vandaag in Kajaani rondgekeken en naar Paltaniemi geweest, naar een van de oudste (houten) kerkjes in Europa, met prachtig schilderingen op plafonds en muren. Op de preekstoel waren 4 zandlopers (zichtbaar) bevestigd. Reden...?!??! Het huis van de beroemde dichter Eino Leino is leuk om te zien, maar wel commercieel uitgebuit. Het uitzicht vanaf zijn tuin is fenomenaal. Het plaatsje Paltaniemi zelf is eerreegg klein: 21 inwoners! De omgeving is prachtig, op diverse plaatsen een geweldig uitzicht over meren. De bestudering van achter- en onderkant van een skischans bij Vuokatti veroorzaakte respect voor de springers! Er gaat geen liftje naar de top van de helling, maar gewoon een trappetje!
Morgen gaan we voor 2 dagen naar Salla en daarna voor 2 dagen naar Ivaro. Dan vervolgens door naar Honningsvag en de Noordkaap. Dus wie weet...tot morgen!?
01 Juli 2010 - 19:09
Patrick En Jeanneke:
4 zandlopers in een houten gebouw???? Jullie mogen ook eerlijk zeggen dat je in de sauna bent geweest. Veel plezier ! O ja zijn jullie ook het trappetje op gegaan in kader van de ochtendgymnastiek? -
01 Juli 2010 - 19:16
Patrice En Irina:
Leuk om jullie verslag uit 'ons' gebied te lezen. Als we de foto Vuokatti zien hebben we erg veel zin in onze vakantie. Over twee weken zitten wij er en dan zullen we eens kijken of jullie hebben bijgedragen aan een positieve beeldvorming over Nederlanders :-).
Goeie reis naar het Noorden. -
02 Juli 2010 - 08:38
Patrice:
Ben nog even in de kwestie 'zandlopers' gedoken. Op de website religieuserfgoed.nl staat dat die inderdaad op preekstoelen voor kwamen om welbespraakte dominees enigzins bij de les te houden. Waarom het er in Paltaniemi nou vier zijn blijft denk ik nog even een vraag. -
02 Juli 2010 - 12:38
Anouk:
Wat boffen jullie ontzettend met het weer! Leuk om jullie avonturen mee te beleven.